Prajitura rapida cu branza de vaci si stafide

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2012 | 46081 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g zahar
  • 5 oua mari
  • coaja de lamaie
  • 200 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de vanilie

Umplutura:

  • 400 g branza de vaci
  • 50 g stafide
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • 2-3 linguri gris
  • 1 ou
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu branza de vaci si stafide:

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugam smantana,albusurile batute spuma,coaja de lamaie,vanilia si faina amestecata cu praful de copt.

Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu folie si dam la cuptor pana se intareste putin.Intre timp amestecam branza de vaci cu zaharul pudra,coaja de lamaie,vanilia,oul,stafidele si grisul.

Scoatem tava de la cuptor,adaugam rapid branza si cealalta jumatate de blat si dam iarasi la cuptor pentru 35 de min.(Testul scobitorii)

O lasam la racit si o pudram cu zahar farin.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu mere